Cirkel Solo A

Dalton Jansen | Sherise Strang
Dansdagen Haarlem
za 13 apr ’24 en zo 14 apr ’24
za 13 apr ’24
en
zo 14 apr ’24

Speciaal voor Dansdagen Haarlem op 12, 13 en 14 april maken vier jonge choreografen een cirkelsolo: een choreografie gedanst door één danser binnen een verlichte cirkel. Voor een intense en intieme beleving van de dansvoorstelling zit het publiek hier in een kring omheen. Het publiek koopt een kaartje voor Cirkel Solo A en krijgt daarvoor twee solo's te zien. In deze Cirkelsolo's zie je het werk van dansmakers Dalton Jansen en Sherise Strang.

Het nieuwe festival Dansdagen Haarlem wil nadrukkelijk bijdragen aan de talentontwikkeling en zichtbaarheid van jonge dansmakers. Daarom zijn vier toonaangevende jonge choreografen uitgenodigind om ieder een nieuwe solo te ontwikkelen. Deze dansmakers zijn Sherise Strang. Dalton Jansen, Melisa Diktas en Sedrig Verwoert. Zij beslaan afzonderlijk vier verschillende stijlen; hiphop/urban, contemporary/global en klassieke dans. Na elke performance is er een nagesprek met de dansmakers waarin ze vertellen over hun repetitieproces en inspiratie. 


Sherise Strang - Contemporary 
Sherise Strang is in 2016 afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze werkt als choreograaf en dansers in Europa. Afgelopen jaren heeft ze samen met haar zusje (Gianine Strang) onderzoek gedaan naar de helende krachten van dans en beweging. In haar werk is Sherise op zoek naar puurheid, het onbewerkte en nieuwe verbin­dingen.


Dalton Jansen (solomaker) - Urban/Hiphop dans
Choreograaf Dalton Jansen is alumni van de opleiding Urban Contemporary Dans academie in Amsterdam. Hij heeft de afgelopen jaren met zijn choreografieën meerdere prijzen behaald. In 2027 heeft hij The Double Collective Games gewonnen, een grote internationale danswedstrijd in Frankrijk. In in 2021 richtte hij zijn eigen dansgezelschap BLACK BIRDS op. Het bijzondere aan Dalton is dat hij naast het ontwikkelen en produceren van mooie, prijswinnende dansvoorstellingen, zich actief inzet voor kansarme jongeren, die kampen met mental health, iets dat weinig mensen in het culturele veld van hem weten. Dit zie je direct of indirect terug in zijn composities. Het maatschappelijk engagement is een belangrijke waarde in zijn dansidioom. 

Onderdeel van